Cursus Ecoprinten op papier

Bekijk de uitleg video of klik hieronder op het aanbod

null

Dit is het moment!

Meld je nu aan en ontvang

het materiaalpakket papier   helemaal gratis   

(je betaald alleen de verzendkosten)

Ga binnen 5 minuten aan de slag met de lessen,

klik hieronder en doe mee

Je houdt een jaar lang toegang tot alle lessen

500+

Deelnemers aan deze cursus

30+

Video lessen

22-26 augustus

Online praktijkweek

Wat levert het me op om NU mee te doen?

Snel goede resultaten door duidelijke video instructie lessen

Ingeborg legt stap voor stap uit wat je nodig hebt, welke materialen en hoe de techniek werkt. Je hoeft zelf niet eindeloos te zoeken en experimenteren (dat heeft Ingeborg al voor je gedaan) aan de hand van de videoinstructies heb je gegarandeerd direct goed resultaat.

Apart lesonderdeel, "wat kun je met de resultaten doen"

Zodat je voldoende ideeën hebt om je eigen originele werk te maken.

Materiaal en hulpstoffen eenvoudig via de eigen webwinkel te bestellen

wij hebben een volledig assortiment in onze webwinkel zodat je altijd je juiste middelen binnen handbereik hebt. En als je nu start krijg je je    eerste start pakket helemaal gratis.   Daarmee kun je al 20 mooie afdrukken maken. 10 kaarten met enveloppen.

Volledige onlinecursus Ecoprinten op papier


"de curus was precies goed, alle info die ik nodig had,

maar ook niet te lang, zodat ik ook lekker aan de slag kon gaan"


Inhoud van de modules

Module 1 Introductie Eco printen

Hierin wordt uitgelegd hoe de cursus werkt (technisch) en waar je alle onderdelen kunt vinden. Ook weet je na afloop van deze les hoe het principe van ecoprinten werkt.

Module 2 De basiskennis over materialen en middelen

In deze module gaan we dieper in op de materialen en hulpmiddelen die je nodig hebt bij het ecoprinten, alles wordt duidelijk in beeld gebracht en kort uitgelegd. Uitgebreide uitlegvideo over de geschikte bladeren en planten. Waarom het ene blad wel werk en het andere niet.

In deze module leer je ook over de hulpstoffen, het gebruik daarvan en hoe je die op een goede manier kunt oplossen en klaarmaken voor gebruik.

We gaan in op de verschillende papiersoorten, welke mijn voorkeur hebben en nog een aantal verrassende tips om op een goedkope manier hel mooie bijzondere duurzame afdrukken op papier te maken.

Ook is er in deze module speciale aandacht voor de juiste wikkeltechniek. Dit is een heel belangrijk onderdeel voor succes. Als je niet op de juiste manier wikkelt krijg je niet de scherpe afdrukken die je wellicht graag wilt maken. Dat zou jammer zijn van je tijd en je materialen. Daarom direct hier extra aandacht voor.

Module 3 Recept 1 voor heldere afdruk puur natuur

In deze module houden we het zo puur mogelijk, doel is om een scherpe afdruk te krijgen groen/bruin waarbij nerven mooi zichtbaar zijn, zonder extra kleur toevoegingen puur natuur dus.

Module 4 recept 2 voor geel groene afdrukken

In deze module leer je welke hulpstoffen ervoor zorgen dat er meer geel groene afdrukken ontstaan. De oorspronkelijke kleur van het blad komt goed naar boven en soms ontstaan er door combinaties van hulpstoffen bijzondere nieuwe tinten in je afdruk zoals warm rood, oranje of oker tinten. Er ontstaat een wonderlijk kleurpalet op je papier (ook nog steeds zonder toevoeging van verfstoffen)

Module 5 recept 3 voor combinatie met natuurlijke verfstoffen

Met toevoegen van natuurlijke verfstoffen, in eerste instantie blauwhout, krijgt je afdruk een mooie blauw/ grijze achtergrond. Waardoor het geheel heel verrassen en kleurrijk wordt. Ook bladeren die van zichzelf weinig kleur afgeven kunnen nu gebruikt worden om hun vorm

Module 6 recept 4 gebruiken van acid dye verfstoffen

In deze module voegen we acid dye verfstoffen toe, deze synthetische verfstof werkt op zuurbasis en is heel milieu vriendelijk. Er komen geen schadelijke stoffen in het milieu, enkel de azijn die we gebruiken om te fixeren wordt weggespoeld. Deze methode maakt het mogelijk om elke wenselijke kleur toe te voegen.

Module 7 Extra tips en toevoegingen (kunst maken)

In deze les laat ik je zien hoe je bijzondere afdrukken maakt door heel bewust na te denken over compositie en ontwerp. Zodat er onder je handen, met behulp van de natuur, ware kunstwerken ontstaan.

Module 8 Wat kun je ervan maken?

Vele verschillende mogelijkheden om je papier te verwerken komen aan bod, met praktische tips over lijmen en presenteren. Hoe krijg je je papier mooi glad en zorg je voor nog betere fixatie? Het komt allemaal aan bod in deze les.

Bonus: Cursus Natuurlijk verven t.w.v. € 97,00

In deze cursus een inleiding in natuurlijk verven, beschrijvingen en recepten van veel verschillende natuurlijke verfplanten en verfpoeders (gemaakt van hout, wortels en bladeren) om mee te verven. Dit geeft je een mooie basis voor je verdere onderzoek naar het natuurlijk verven van je materialen of voor het gebruik van natuurlijke verfstoffen in je ecoprint op papier.

Bonus: Cursus Acid dye verven t.w.v €97,00

Acid dye verven is een fijne en handige manier om wol en zijde te verven. Het wordt gefixieerd met behulp van azijn. Alle verfstoffen trekken in je materiaal en allen het azijnwater spoel je weg. Dit voelt fijn voor het milieu en het geeft hele mooie heldere kleuren. In deze cursus 4 verschillende methodes om je materiaal te verven.

Bonus: Gratis materiaal pakket ecoprinten op papier t.w.v €29,95

In de materiaal pakket alle benodigdheden voor het ecoprinten op papier. Hiermee kun je een mooie start maken. Inhoud 20 vel A5 papier 10 kaarten 10 enveloppes en alle overige benodigdheden.

Bonus: 10 % korting op materialen in de webwinkel

Met de speciale kortingscode krijg je 1 maand lang 10% extra korting op ecoprint materialen en hulpmiddelen in de webwinkel
null

Dit is het moment!

Meld je nu aan en ontvang

het materiaalpakket papier   helemaal gratis   

(je betaald alleen de verzendkosten)

Ga binnen 5 minuten aan de slag met de lessen,

klik hieronder en doe mee

Je houdt een jaar lang toegang tot alle lessen